Xbox uygulaması, en sonunda Amazon Fire TV’ye geliyor

Son yıllarda Xbox Cloud Gaming ile bulut tabanlı oyunculuğa ciddi yatırımlar yapan Microsoft, cepheyi Amazon Fire Tv ile genişletmeye devam ediyor. Tam 25 ülkeden Xbox Game Pass Ultimate üyelerinin, bulut üzerinden oyun oynayabileceği uygulama, çok yakında Fire TV sahiplerine sunuluyor.

Microsoft, yaptığı açıklamayla birlikte Amazon ile yaptıkları işbirliğini duyurdu. Xbox uygulaması, Temmuz ayında Fire TV cihazlarda olacak.

Xbox ekosistemi genişlemeye devam ediyor

Microsoft cephesinden bugün yapılan açıklamayla, Xbox deneyimini taşıyabilecekleri her yere taşımayı hedefleyen şirket, Amazon ile yeni bir işbirliğine gitti. Yapılan anlaşmayla, Fire TV cihazlara Temmuz ayından itibaren Xbox uygulaması getiriliyor.

Xbox uygulaması hem Fire TV Stick 4K Max hem de Fire TV Stick 4K cihazlarrda çalışabilecek. Konsol oyunculuğuna çok da aşina olmayan bir kitlenin hedeflendiği bu yenilikle birlikte, düşük bütçeli ve mobil bir oyun deneyimi oyuncuların beğenisine sunulacak.

Microsoft, başlangıç için sadece bir Fire TV Stick ve bluetooth destekli herhangi bir kontrolcü alınarak, Xbox Game Pass Ultime aracılığıyla hemen oyuna başlanabileceğini açıkladı. Senua’s Saga: Hellblade II, Starfield ve diğer Bethesda yapımları bu sayede oyuncuların emrine amade olacak.

İşte Xbox uygulamasıyla oyun oynamanız için yapmanız gerekenler:

  1. Fire TV cihazınızdan Xbox uygulamasını indirin ve başlatın.
  2. Microsoft hesabınızla oturum açın ve oynamaya başlayın. Eğer Xbox Game Pass Ultimate üyesiyseniz, yüzlerce bulut tabanlı oyuna anında erişiminiz olacak.
  3. Eğer üyeliğiniz yoksa Xbox Game Pass Ultimate’a düşük aylık ücretiyle katılabilir ya da Fortnite’ı üyelik olmadan da deneyebilirsiniz.
  4. Bluetooth özellikli bir kablosuz kontrolcü bağlayın. Xbox Kablosuz Kontrolcüsü, Xbox Adaptive Kontrolcüsü, PlayStation DualSense veya DualShock 4 gibi kontrolcüler uyumludur.
  5. Haydi oynamaya!

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx