OpenAI’dan Ayrılan Ilya Sutskever, Safe Superintelligence Inc Adlı Kendi Yapay Zeka Şirketini Kurdu

OpenAI yapay zeka araştırma şirketi kurucularından ve aynı zamanda baş bilim insanı Ilya Sutskever, 14 Mayıs tarihinde şirketle yollarını ayırmıştı. OpenAI CEO’su Sam Altman, Sutskever’in “üzerinde çalışacağı kişisel olarak anlamlı bir şeyi olduğu için ayrıldığını” belirtmişti. Şimdi ise Ilya Sutskever, Safe Superintelligence Inc adını verdiği bir yapay zeka şirketi kurduğunu duyurdu.

Sutskever, X hesabındaki bir gönderide girişiminin hedeflerini şöyle açıkladı: “Tek odak, tek hedef ve tek ürünle güvenli süper istihbaratın peşine düşeceğiz. Bunu küçük ve çatlak bir ekibin ürettiği devrim niteliğindeki atılımlarla yapacağız.”

Şirketin resmi web sitesi şde u anda oldukça basit. Şirketin kurucu ortağı Sutskever, teknoloji girişimcisi Daniel Gross ve bir diğer eski OpenAI ekibi üyesi Daniel Levy’nin ortak açıklaması şöyle: “Güvenlik ve yeteneklere, devrim niteliğindeki mühendislik ve bilimsel buluşlarla çözülmesi gereken teknik sorunlar olarak birlikte yaklaşıyoruz. Güvenliğimizin her zaman önde olmasını sağlarken yeteneklerimizi olabildiğince hızlı bir şekilde geliştirmeyi planlıyoruz.

Bu şekilde huzur içinde ölçeklenebiliriz.

Tek odak noktamız, yönetim yükü veya ürün döngüleri nedeniyle dikkatimizin dağılmaması anlamına gelir ve iş modelimiz emniyet, güvenlik ve ilerlemenin kısa vadeli ticari baskılardan izole edilmesi anlamına gelir.”

Şu anda şirketin Palo Alto, Kaliforniya ve Tel Aviv, İsrail’de ofisleri olduğu belirtiliyor. Bakalım Safe Superintelligence Inc yapay zeka ürünleri anlamında neler ortaya koyacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx