İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Hüseyin Fatih Güzeloğlu eşinin tedavisi sırasında kendisinde fark ettiği ağrısız idrarda kan şikayetiyle mesane tümörü teşhisi aldı. Uroloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Tavukçu’nun uyguladığı lazerle enükleasyon yöntemi sayesinde hem tanı hem de tedavi aynı seansta başarıyla gerçekleştirildi. Bu sayede Hüseyin Fatih Güzeloğlu sağlığına kavuştu.

‘MAÇTAN SONRA KANAMAM OLDU, GEÇER DİYE DÜŞÜNDÜ’

Hastalığını tesadüfen fark ettiğini söyleyen Hüseyin Fatih Güzeloğlu, “Halı sahada maç yaptıktan sonra idrarımda zaman zaman kan fark ediyordum ama yorgunluktan olur diye önemsemedim. Eşimin böbrek taşı tedavisi için hastaneye geldiğimizde, ben de bir muayene olayım dedim. Hasan Hüseyin hocamız hemen tetkiklerimi yaptı. Tomografi sonucunda mesanemde bir tümör olduğu ortaya çıktı” dedi.

Tümörün kötü huylu olduğunu öğrendikten sonra hızla ameliyata alınan Güzeloğlu, “Bir gece yattım, ertesi gün taburcu oldum. Üç ay sonraki kontrol operasyonumda da her şey temiz çıktı. Şimdi çok daha dikkatliyim. Özellikle sigarayı bırakmaya çalışıyorum” diye konuştu.

‘AĞRISIZ, PIHTILI KANAMALAR MUTLAKA CİDDİYE ALINMALI’

Hastanın şikayetlerini dinler dinlemez durumun ciddiyetini fark ettiğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Tavukçu, “Hastamız, idrarda gözle görülür ve ağrısız kanama tarif ediyordu. Üstelik yoğun sigara kullanımı da vardı. Bu tür vakalarda zaman kaybetmeden tomografi çekeriz. Nitekim mesanede 1.5 santimetrelik (cm) bir tümör saptadık. Karnabahar gibi yayılmış tümör dokusunu lazerle kökünden temizledik. Bu hem daha az kanamalı bir işlem hem de patoloji açısından net sonuç veren bir tekniktir. Tümör, yüzeysel tabakadaydı, derine inmemişti. Bu bizim için olumlu bir haberdi” dedi.

ÜÇ AYDA BİR KONTROL ŞART

Tedavi sonrası kontrol sürecinin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Tavukçu, “Üçüncü ayda yapılan endoskopide tümör nüksügörülmedi. Bundan sonra hastamız altı ayda bir düzenli takiplere gelecek. Mesane tümörlerinde nüks riski yüksek olduğu için periyodik kontrol çok önemli” diye konuştu.

Related Posts

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.  

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.