Hastanede ‘cinayet’ şebekesi: Çocuğu öldür

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde hizmet veren Özel Reyap Hastanesi’nde, aralarında doktor ve hemşirelerin yer aldığı şebeke tarafından yenidoğan bebekler üzerinden yapılan vurgunun altından korkunç ayrıntılar çıktı. Polisin tape kayıtlarını incelemesi sonucunda, başında doktor Fırat Sarı’nın bulunduğu 300 kişilik çetenin, yenidoğan bebeklerin ölümüne yol açtığı gün yüzüne çıktı. Konuyla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Özel Reyap Hastanesi’nin ise hala faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.

Tele1.com.tr’nin haberine göre, hastanede yaşanan skandalla ilgili İl sağlık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İhbarın ardından hastanede müdürlük tarafından gönderilen ekip inceleme yaptı. Tanıdıkları aracılığıyla yenidoğan bebeklerin Reyap Hastanesi’ne sevkini sağlayan ve kamu kurumlarını zarara uğratan çetenin, bebeklerin de göz göre göre ölümüne yol açtığı belirlendi. İnceleme yapan ekip, delilleri toplayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Söz konusu incelemelerin ardından savcılık tarafından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerinin 6 aylık incelemesi sonucunda, aralarında doktor ve hemşirelerin de yer aldı çetenin, yenidoğan bebeklerin hastaneye sevkini sağlayıp, hem kamuyu zarara uğrattığı hem de ciddi miktarda vurgun yaptığı belirlendi.

KORKUNÇ İFADELER
Vurgun çetesi olarak değerlendirilen çeteye yönelik soruşturmada kan donduran ayrıntılara ulaşıldı. Doktor ve hemşirelerin, bebeklerin göz göre göre ölmesine sebep olduğu belirlendi. Hemşire ile doktorlar arasında geçen konuşmalarda, “Çocuğu öldür”, “Ölümü entübe olarak kayda geç” gibi ifadeler kullanıldığı öğrenildi.

HASTANE HALA FAALİYET GÖSTERİYOR
Yaşanan skandal zincirine rağmen Reyap Hastanesi’nin faaliyetlerine hala devam ettiğini kaydetti. Hem çete, hem de hastane ile ilgili adli süreç sürüyor. Yenidoğan bebeklerin ölümüne yol açan hastanede, hasta kabulü devam ediyor. Ortaya çıkan yeni ayrıntıların ardından Sağlık Bakanlığı’nın hastane hakkında yaptırım yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx