Google TV Streamer’ı Duyurdu: Chromecast Tarih Oluyor

Google, normal TV’leri akıllı TV’lere dönüştüren akıllı cihazı Chromecast’i ilk olarak 2013 yılında duyurmuştu. İnsanlar bu cihaz sayesinde YouTube ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli internet uygulamalarına erişebiliyordu. Ancak zamanla çoğu TV üreticisi kendi işletim sistemlerini tasarlayarak cihazları çoğu video platformuna uyumlu hale getirdi. Bu sebeple insanların Chromecast’e olan ilgisi de bir nevi azaldı. Google şimdi ise Chromecast’i tozlu raflara kaldırarak yerine TV Streamer cihazını duyurdu.

Google TV Streamer, performans için geliştirilmiş bir işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile birlikte geliyor. Ayrıca cihaz kaliteli ses ve video deneyimi için Dolby Vision ve Dolby Atmos ile 4K HDR’ı destekliyor.

Yeni TV Streamer’ı kullanarak YouTube TV, Netflix, Disney+, Apple TV ve daha fazlası gibi popüler yayın uygulamalarına erişebilirsiniz. Cihaz ayrıca 800’den fazla ücretsiz kanal ile canlı televizyona erişim sağlıyor. Google’ın yapay zeka tarafından da destek sağladığı TV Streamer, kullanıcılara aboneliklerindeki içerikleri ve videoları öneriyor. Gemini sayesinde içeriklerin tam özetlerini, incelemelerini ve sezon dökümlerini görmenizi sağlar.

Google TV Streamer’ın içerisinde hareket sensörlerine ve akıllı ev cihazlarına bağlanmayı sağlayan yerleşik bir Thread yönlendiricisi bulunuyor. Bu sayede kamera, akıllı ışık gibi cihazlarınızı da Streamer üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Google TV Streamer’ın şu anda 2 farklı renk seçeneği mevcut. Kullanıcılar porselen ve hazel olmaz üzere 2 farklı rengi tercih edebilirler. Ayrıca şu anda 99 dolar fiyat etiketiyle ön siparişte olan cihaza 24 Eylül’den itibaren erişebilirsiniz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir