Düşürülmesi neredeyse imkansız olan 5 ölümcül savaş uçağı

Gökyüzünde Hükmeden 5 Modern Savaş Uçağı

Savunma uzmanları, karmaşık bir kombinasyon olan bu özelliklerin, en zorlu koşullarda bile uçağı düşman radarları ve füzeleri için neredeyse görünmez hale getirdiğini belirtiyor. İşte bu stratejiyle tasarlanan ve Wio News tarafından derlenen, gökyüzünde egemenlik kuran beş modern savaş uçağı..

1. F-22 Raptor

Hava üstünlüğü konusunda dünyanın ilk gerçek “hayalet” savaş uçağı olarak kabul gören F-22 Raptor, Mach 2,25’lik etkileyici hızı ve radarlar tarafından algılanamayan tasarımıyla öne çıkıyor. Gelişmiş teknolojisi sayesinde, düşman radarları için neredeyse tespit edilemeyecek ve takip edilemeyecek şekilde bir hedef haline geliyor.

2. Dassault Rafale

Fransız yapımı Rafale, çok yönlülüğü ile tanınıyor. Gizli tasarımını güçlü elektronik harp sistemleriyle birleştiren bu uçak, hava devriyesi, bombalama ve keşif gibi görevler arasında hızlıca geçiş yapabiliyor. Fransız Hava Kuvvetleri belgelerine göre Rafale, bu yetenekleri sayesinde düşman unsurlar için öngörülemeyen bir tehdit oluşturuyor.

3. F-35 Lightning II

F-35 genellikle “uçan bir bilgisayar” olarak adlandırılır. Asıl gücü, farklı sensörlerden gelen verileri birleştirerek pilota benzersiz bir durumsal farkındalık sunan gelişmiş yazılımında yatmaktadır. Lockheed Martin’e göre bu dijital avantaj, F-35’in tehditleri çok önceden tespit edip etkisiz hale getirmesini sağlıyor.

4. Eurofighter Typhoon

Hız ve çeviklik konusunda öne çıkan Eurofighter Typhoon, üstün manevra kabiliyetiyle rakiplerine karşı avantaj sağlıyor. RAF raporlarına göre, gelişmiş radar ve sensörleri sayesinde, en karmaşık hava muharebelerinde bile pilota gerekli tüm savunma ve saldırı bilgilerini sunuyor.

5. F-15EX Eagle II

Tam anlamıyla bir “hayalet” uçak olmasa da F-15EX, modern elektronik sistemleri ve büyük silah taşıma kapasitesiyle caydırıcı bir güçtür. ABD askeri verilerine göre, F-15EX’in en büyük avantajı, düşmanlarını uzaktan tespit edip imha edebilmesidir, bu da onu ciddi bir rakip haline getiriyor.

Related Posts

Genç pilotlara TEKNOFEST’te İHA eğitimi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen uluslararası ve liseler arası İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmalarında takım pilotlarına eğitimler verdiklerini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin en önemli unsuru …

Elektrikli otomobillerde ÖTV artacak mı? İşte yeni ÖTV düzenlemesinin detayları

Otomotiv sektörünü ve araç almayı planlayan vatandaşları yakından ilgilendiren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi yasalaştı. Yeni düzenlemeyle içten yanmalı motorlu araçların vergi dilimleri yeniden belirlenirken, özellikle pick-up tipi araçlarda dikkat çekici bir vergi artışı yapıldı. Elektrikli otomobillerde ise ÖTV oranlarının belirlenmesinde kapsam genişletildi ve düzenleme yetkisi Cumhurbaşkanı’na devredildi. Gözler şimdi elektrikli araçlarda uygulanacak yeni oranlarda…

Gemini Drops nedir? Google’dan aylık AI güncellemelerine özel sayfa

Google, yapay zekâ sohbet robotu Gemini için aylık güncellemeleri ve yeni özellikleri duyurduğu “Gemini Drops” serisini ve özel web sayfasını kullanıma sundu. Temmuz ayında gelen yenilikler arasında video üretimi, Wear OS desteği ve Zamanlanmış Eylemler öne çıkıyor.

Gökbilimciler Kara Deliklerin Oluşumunda Alışılmadık Bir Yöntem Keşfetti: Evrenin En Büyük Gizemlerinden Biri Çözülüyor

Kara delikler, evrenin en gizemli ve en güçlü kozmik yapıları olarak bilim insanlarının uzun yıllardır en çok merak ettiği konulardan biri. Ancak NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu’nun sağladığı son veriler, kara deliklerin oluşum sürecine dair bugüne kadar bilinenlerin dışında, alışılmadık bir yolun varlığını ortaya koydu.

Güneş Sistemi’nin sınırında “fosil dünya” keşfedildi

Gökbilimciler, Güneş Sistemi’nin dış sınırlarında yörüngesi 4.5 milyar yıldır değişmeyen “fosil” bir dünya olabileceği düşünülen gizemli gökcismi keşfetti.

Google’dan acil güvenlik uyarısı: 2 milyar hesap tehlikede

Gmail üzerinden gerçekleştirilen yeni bir siber saldırı yöntemi, yapay zekâ teknolojisinin kötüye kullanılabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. 2 milyardan fazla kullanıcı risk altında.