Çinli otomotiv devine ‘kölelik davası’

Brezilyalı savcılar, BYD ve Taşeronlar Hakkında Köle İşçilik İddialarıyla Dava Açacak

Brezilyalı savcılar, elektrikli araç üreticisi BYD ve iki taşeron hakkında, bir üretim tesisinde köle işçi çalıştırma ve insan kaçakçılığı suçlamalarıyla dava açmaya hazırlanıyor.

Açılan dava, BYD, China JinJiang Construction Brazil ve Tonghe Equipamentos Inteligentes do Brasil şimdiki adıyla Tecmonta Equipamentos Inteligentes Brasil tarafından işletilen Bahia’daki tesislerdeki “aşağılayıcı” koşulları ve işçilerin Brezilya’ya getirilmesinde yaşanan vize usulsüzlükleri ve pasaport gasplarını detaylı bir şekilde ele alıyor.

Savcılar, aralık ayında 220 Çinli işçinin “kölelik benzeri” bir durumda tutulduğunu ve uluslararası insan ticareti mağdurları olarak kabul edildiğini belirtti.

Şirketler, davranış düzeltme anlaşması yapmayı reddettikten sonra 257 milyon realden fazla tazminat talep eden davayı açmayı kararlaştırdılar.

Related Posts

Konut fiyatında ‘ceza’dan kaçma oyunu! İlanda farklı telefonda daha farklı…

Antalya’da ilana konulan bir taşınmazla ilgili cezadan kaynaklı fiyat artışı yapamayan emlakçı, telefonla aranıp bilgi alınmak istendiğinde ise fiyatın ilanda yazandan 400 bin lira fazla olduğunu, ceza nedeniyle gerçek fiyatı yansıtamadıklarını …

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

52 yıllık anlaşma sona eriyor! Türkiye harekete geçti

Türkiye ile Irak arasında 1973 yılından bu yana yürürlükte olan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026 itibarıyla sona erecek. Türkiye, Irak-Türkiye petrol boru hattı için “yeni ve canlı” bir dönem istiyor. Bu kapsamda 52 yıllık anlaşmanın günümüz şartlarına göre yeniden yapılması planlanıyor.

Turka ile Araç Muayenesi Dönüşüyor

Turka, yerli teknolojiyle araç muayene hizmetlerini yeniden tasarlayarak dijitalleşmeyi hedefliyor.

Bulaşıkçıydı, dünyanın en değerli şirketini kurdu

Bir zamanlar restoran mutfaklarında bulaşık yıkıyordu, bugün ise trilyon dolarlık bir teknoloji devini yönetiyor… Tayvan doğumlu Jensen Huang, sıra dışı kariyeri ve vizyoner liderliğiyle yalnızca teknoloji ağını değil, tüm iş dünyasını etkileyen bir figüre dönüştü…

Assan Panel’in Yeni Tesisine Ziyaret

Bakan Norris ve Elçi Ertaş, Assan Panel’in Birleşik Krallık’taki yatırımını değerlendirdi.