Character.AI ve Google Fonlama Karşılığında Anlaşmaya Vardı

Üretken yapay zeka şirketlerinden birisi olan Character.AI, kurucuları ve Google ile ilgili önemli haberler paylaştı.

Öncelikle, iki şirket Google’ın Character.AI’yı büyük dil modeli (LLM) teknolojisine tam yetki olmadan erişim için finanse etmesini öngören bir anlaşma imzaladı. Ayrıca Character.AI kurucuları Noam Shazeer ve Daniel De Freitas, araştırma ekibinin belirli üyeleriyle birlikte şirketten ayrılıp yapay zeka üzerinde çalışan Google DeepMind’a katılacak. İki kurucunun daha önce Google’da çalıştığını da hatırlatalım.

Eski Snap Inc. yöneticisi Dominic Perelle, kalıcı bir lider bulunana kadar Character.AI’da geçici CEO olacak. Gerçekleşecek bir değişim, Character.AI’nın artık LLM’sini eğitmeye çok fazla odaklanmaması ve bunun yerine eğitim sonrası ve kullanıcıları için yeni ürün deneyimleri yaratmaya daha fazla kaynak ayıracak olması olacak.

Character.AI ürününü oluşturmaya devam etmek için ekibini elinde tutacağını söyledi ve gelecekle ilgili şunları söyledi: “Bu bir sonraki büyüme aşamasına girerken, kendi LLM’lerimizi veya harici olarak sunulan LLM’lerimizi kullanma esnekliğiyle eğitim sonrası yeteneklerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Character.AI’nın geleceği için heyecanlıyız ve kullanıcılarımıza yenilikçi yeni ürünlerle hizmet vermeye kararlıyız.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir