Bernstein: Bitcoin Daha Güzel Günlere Hazırlanıyor! Bu Seviyeler…

Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra’nın son tahminlerine göre Bitcoin için daha güzel günler gelecek. Bu bağlamda analistler, 2024’te yeni zirveler görmeyi bekliyor.

Spot Bitcoin ETF’lerin etkisini daha fazla görmeye başlayacağız!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, spot Bitcoin ETF’ler kısa süre önce onay aldı. Bu gelişme, tüm kripto piyasası fiyatları üzerindeki etkili oldu. Daha geniş piyasa, birkaç gün sonra fiyat eğrisini aşağı çekmesiyle hayal kırıklığı yaşadı. Bitcoin, bu süre zarfında 50 bin dolar bölgesine geri dönmek için mücadele etti. İlginç bir şekilde, Wall Street’in aracı kurum devi Bernstein’ın analistleri, SEC’in çığır açan kararının etkisinin yakında daha fazla hissedileceğini söylüyor. Analistler, bu gelişmenin BTC fiyatını yıl bitmeden ATH seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

StreetInsider’ın yayınladığı yeni bir raporda, analistler Gautam Chhugani ve Mahika, diğer tüm faktörler eşit kabul edildiğinde önemli olanın sınırlı bir arza sahip bir emtiaya yönelik net artan talep olduğunu vurguluyorlar. Bu bağlamda rapor BTC konusunda şu hususların altını çiziyor:

Sonlu bir arz eğrisine sahip olduğu bilinen bir emtiada, bu ölçekteki herhangi bir artan alım talebi fiyat için önemli hale gelecektir. ETF’ler hala toplam arzın %3,5’ini oluşturuyor ve Bitcoin’in %12’sinden fazlası hala borsalarda bulunuyor. Ancak satış baskısının modellenmesi daha kolay olduğu için önemli olan net artan taleptir.

Bernstein analistleri, 2024’te yeni zirveler bekliyor!

Analistler Gautam Chhugani ve Mahika Sapra, “Olumlu ETF akış ivmesi, dirençli BTC fiyat hareketi ve halving kapasite ekleyen sağlıklı madenciler göz önüne alındığında, yatırımcılara tercih ettiğimiz isimler için buraya girmelerini tavsiye etmekte rahat hissediyoruz” diye yazıyor.

Analistlere göre, Bitcoin ETF‘lerinin başını çektiği kurumsal anlatı talebi artırıyor. Ayrıca, Bitcoin refleksif bir varlık olduğundan, daha yüksek fiyat daha yüksek ETF girişleri getirecek. Bu yüzden analistler, 2024’te yeni zirveler bekliyor. Yani analistler, BTC fiyatı yükseldikçe FOMO etkisinin devreye gireceğini öngörüyor. Bunun oluşturacağı sinerjinin kripto parayı zirvelere iteceğini tahmin ediyorlar.

Halving, kripto parayı nasıl etkileyecek?

Rapora göre, piyasa sürdürülemez maliyetlerle çalışan yüksek maliyetli madencileri temizlemeye çalışıyor. Bu yüzden, normalde halving sektör için bir “risk-off” olayı. Bernstein, Bitcoin hash oranının %15’inin halving’ten sonra kapanmasını bekliyor. Ancak fiyatlar güçlü kalırsa düşüşün daha sessiz olacağını öngörüyor. ETF akışları da olumluya dönerek Bitcoin’e ek bir kuyruk rüzgarı sağladı. Raporda, “Tutarlı net ETF girişleri, genel piyasanın yükselişe eğilimli olacağı ve refleksivitenin daha yüksek bir fiyat-yüksek giriş geri bildirim döngüsü sağlaması gerektiği anlamına geliyor” deniliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx