Balıklıgöl’de ‘Doğal Olan Normal Doğum’ Yürüyüşü Düzenlendi

Balıklıgöl‘de “Doğal Olan Normal Doğum” Yürüyüşü

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, normal doğumu teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Balıklıgöl platosunda “Doğal Olan Normal Doğum” sloganıyla bir yürüyüş etkinliği düzenledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından normal doğumu teşvik etmek ve sezaryen doğumunu azaltmak amacıyla “Normal Doğum Eylem Planı” hazırlandı. Bu plana Türkiye’nin dört bir yanından destek gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personeli, tarihi, dini ve turistik Balıklıgöl platosunda düzenledikleri pankartlı yürüyüşle normal doğuma destek verdiler.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş etkinliği, tarihi çarşılar bölgesinden başlayıp Balıklıgöl’e kadar devam etti. Kadınlar, “Doğal Olan Normal Doğum” pankartlarıyla yürüyerek, her şeyin doğal olanının güzel olduğunu vurgulayarak normal doğumu desteklediklerini belirttiler.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR ŞEYHANLI – Yerel

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.