Bafra Devlet Hastanesi’nden Hayat Kurtaran ‘Yasaklı Kol’ Bileklik Uygulaması

Bafra Devlet Hastanesi’nden “Yasaklı Kol” Uygulaması: Hayat Kurtaran Bileklik

Samsun Bafra Devlet Hastanesi, meme kanseri ve diyaliz hastalarının sağlık süreçlerinde oluşabilecek ciddi riskleri önlemek amacıyla “Yasaklı Kol” bileklik uygulamasını başlattı. Bu uygulama sayesinde, işlem yapılması sakıncalı olan kollara takılan siyah renkli bilekliklerde “Yasaklı Kol” ibaresi bulunuyor. Bu sayede acil durumlarda ya da hasta bilincini kaybettiğinde, sağlık personeline önemli bir uyarı sağlanmış oluyor.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, “Hastanemizde 2019 yılında mamografi hizmeti başladı. Meme kanseri tanısı almış hastaların takibinde önemli bir aşamaya geldik. Ancak bazı hastaların ameliyat sonrası işlem yapılmaması gereken kolları var. Bu nedenle siyah renkli ve üzerinde ‘Yasaklı Kol’ yazılı bileklik uygulamasına geçtik” şeklinde konuştu.

“Fistülün bulunduğu kola iğne yapılmaması, tansiyon ölçülmemesi, baskı uygulanmaması gerekiyor. Bu bileklik, acil durumlarda yanlış müdahalelerin önüne geçilmesi açısından oldukça önemli” diyen Dr. Emre Akgün, diyaliz hastaları için bileklik kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Radyoloji Teknisyeni Kudret Demirel ise, “Siyah renkteki sade bileklik sayesinde hastalarımız günlük hayatta da rahatlıkla kullanabiliyor. Bu da hasta konforunu artırıyor” dedi. Hasta ve hasta yakınları da uygulamadan memnuniyetini dile getirdi ve hastane, hasta güvenliğini önceleyen yenilikçi bir adım atarak örnek bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY – Yerel

Related Posts

Gençsin ama risk altındasın, bu belirtiye dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Yıldırım, hipertansiyonun yalnızca yaşlıları değil, genç bireyleri de tehdit ettiğini vurguladı. 40 yaş altındaki bireylerde hipertansiyon oranının yüzde 9 ila 22 arasında değiştiğini belirtti.

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…