Agos manşet yaptı: Kınalıada’da kavga

Ermeni toplumunun tanınmış isimlerinden Garo Kaprielyan Kınalıada’da saldırıya uğradı. Agos’un aktardığına göre, geçen günlerde bir market çalışanı tarafından saldırıya uğradığını belirten Kaprielyan şahsına yönelik ayrımcı küfür edildiğini öne sürdü. Saldırıda parmağı kırılan ve yara alan Kaprielyan olayın ardından Kınalıada Karakolu’nda işlem yapıldığını söyledi. Kaprielyan, olayın arka planını şu sözlerle anlattı:

“Daha önceki yıllarda bir sorun yaşamamıştık ama iki yıldır bunlardan çok rahatsızız. Ben alışveriş yapmayı kestim. Sokağa giderek yayıldılar. Kaldırımları, apartman önünü işgal ettiler. Gece saat 12’lere kadar gürültü patırtılar geliyor. Personelin patırtısı bitmiyor. Daha önce şikayetçi olmuştuk. Marketin işgal ettiği alanlar için video ve fotoğraflar çektim. O esnada marketin bir çalışanı saldırmaya çalıştı, diğer personel araya girdi. Ondan sonra apartman kapısından içeri gireceğim sırada saldırıya uğradım”

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan olayın ardından Garo Kaprielyan’ı Kınalıada’daki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

SEÇ MARKET’TEN AÇIKLAMA

Öte yandan Seç Market sahibi Erdal Şara, olayla ilgili açıklama yaptı. Uzun yıllardır Kaprielyan’ın kendilerini sürekli belediyeye şikayet ettiğini belirten Şara, olay günü Kaprielyan’ın karşı kaldırımdaki markete ait görüntüleri kaydettiğini, olayın tartışmaya dönmesi üzerine Kaprielyan’ın yanına gittiğini, onu itekleyerek hata ettiğini ancak düşmesine sebep olacak şekilde itmediğini, Kapriyelyan’ın iki elinde poşet olduğu için yüzüstü düştüğünü öne sürdü. Erdal Şara, “S.. git başımıza bela olma” dediğini ifade ederek “Onu itekleyerek hata ettim” dedi. Şara, Büyükada’da da market işlettiklerini asla Ermenilere ya da azınlıklara yönelik bir düşmanlık beslemediklerini ifade etti.

“A… K… ERMENİSİ BU İŞLER SANA MI KALDI”

Bu açıklamalar üzerine konuşan Garo Kaprielyan market çöplerinin çok uzun süredir sokakta sıkıntı yarattığını, olay günü ayrımcı bir küfürle saldırıya uğradığını, kendisine “a… k…. Ermenisi bu işler sana mı kaldı?” denilerek saldırıldığını yineledi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir