Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’da Sandıklı Devlet Hastanesi’nde Deprem ve Yangın Tatbikatı

Afyonkarahisar Sandıklı Devlet Hastanesi’nde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında 2025 yılı için deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Acil durumlar ve afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla yapılan tatbikata, itfaiye ekiplerinin ve hastane personelinin katılımı sağlandı.

Senaryo gereği, Sandıklı’da meydana gelen deprem sonrasında hastane servisinde yangın çıktı ve aynı anda Acil Servis’e çoklu başvuru yapıldı. Ayrıca, göçük altında kalan depremzedelere ulaşıldı ve Afet ve Acil Durum Planı (HAP) doğrultusunda gerekli müdahaleler gerçekleştirildi. Tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Abdul Fettah Nur yaptığı açıklamada, tatbikatın senaryoya uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti. 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında çıkan yangında 3 yetişkin ve 2 çocuk hastanın dumandan etkilendiğini ve Afyonkarahisar hastanesine sevk edildiklerini ifade etti. Ayrıca, 20 hasta ve 10 sekreterin poliklinik servisinden tahliye edildiğini ve hastanenin hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

haber görseli

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.