140 Bin Yıl Önce Homo Erectus’un Kafatası Keşfedildi
Antik atası Homo Erectus’un kafatası, 140 bin yıl sonra Jawa ve Sumatra arasındaki Madura Boğazı’nda, kum ve alüvyon tabakalarının altında korunmuş halde bulundu. Bu keşif, Kayı Dünyaya Dair Fiziksel Kanıt sunuyor.
Uzmanlar, bu alanda bulunan fosillerin bir zamanlar Güneydoğu Asya’yı birbirine bağlayan tarih öncesi bir kara parçası olan Sundaland’a ait olduğunu düşünüyor. Ayrıca, Komodo ejderleri, bufalo, geyik ve filler gibi 36 türe ait 6 bin hayvan fosili de ortaya çıkarıldı.
Fosillerde Kesik İzleri Bulundu
Fosillerde kasıtlı kesik izleri olduğu belirlendi. Bu durum, erken dönem insanlarının gelişmiş avcılık stratejileri kullandığının bir kanıtı olarak kabul ediliyor. Fosiller, 2011 yılında deniz kum madencileri tarafından bulunmuş ancak yaş ve türleri nedensel olarak belirlenmiş bulunmaktadır, bu da paleoantropoloji alanında büyük bir adım olarak kabul edilmektedir.
Leiden Üniversitesi’nden arkeolog ve araştırma lideri Harold Berghuis, “Bu dönem, bölgedeki hominin popülasyonlarının geniş morfolojik çeşitliliği ve hareketliliği ile karakterize ediliyor.” açıklamasında bulundu.