Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Telefon Kullanımı ve Hemoroid İlişkisi

Tüm toplumda ortak bir yanılgı olan hemoroid aslında bir hastalık değil, herkesin vücudunda bulunan bir yapıdır. Bu yapı iltihaplandığında hemoroid belirtilerinin ortaya çıktığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vafi Atalay, “Hemoroid dokusu, anüsün tam kapanmasını sağlayarak dışkı kaçışını engeller. Bu yapıların şişmesiyle hemoroid hastalıkları ortaya çıkar. Halk dilinde bu hastalıklara basur veya hemoroid denir” diye açıklamada bulundu.

Hemoroid Belirtileri ve Önemi

Rektal kanama, ağrı veya dışkıda görülen doku sarkması gibi belirtilerin görülmesi durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık merkezine başvurulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vafi Atalay, “Halk arasında kanamanın nedeninin hemoroid olduğu yanlış bir inanış olduğu için çoğu kişi doktora gitmez. Halbuki kanama tümör veya başka bir bağırsak sorununun belirtisi olabilir. Uzun süre hemoroid tedavisi gören genç hastalarda bile tümör bulunabilir” şeklinde uyarılarda bulundu.

Hamilelik ve Hemoroid

Prof. Dr. Atalay, hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında kabızlığın arttığını ve buna bağlı olarak hemoroid riskinin arttığını belirtti. Hamilelik ve emzirme döneminde hemoroid ilaçları ve sıcak su banyosunun tavsiye edilmediğini vurgulayan Atalay, doğumdan sonra yapılabilecek hemoroid ameliyatının en az 6 ay geciktirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Önlem Alınabilir

Kabızlığa eğilimli olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu belirten Atalay, lif açısından zengin beslenmenin, uzun süre ıkınmamak, bol su içmek gibi basit yaşam tarzı değişikliklerinin hemoroidi önleyebileceğini paylaştı. Hemoroid tedavisinde kullanılan ilaçların belirtileri azaltabileceğini ancak tamamen yok etmeyeceğini, bu nedenle en etkili yöntemin standart hemoroid ameliyatı olduğunu belirtti.

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.